2009-12-03 11:09:53• hírek • Ferenczi Noémi

Esélyegyenlőség

December 8-án kezdődik a tizedik alkalommal megrendezett szakiskolák esélyegyenlőségének fesztiválja.

A rendezvény eredetileg december 14. és 20. között került volna megrendezése, azonban a pedagógusok kényszerszabadsága miatt jóval hamarabb, vagyis december 8-án kezdődnek a programok. A többnapos rendezvény célja bemutatni a szakoktatás által szerzett kompetenciák fontosságát.

A megnyitó a Pedagógusok Házának könyvtárában lesz december 8-án 12 órai kezdettel. Elsőként Kónya László főtanfelügyelő-helyettes mond majd köszöntőt, majd Baranyai Tibor, a Traian Vuia Iskolaközpont igazgatója tart előadást a szakoktatás nyújtotta előnyökről a helyi közösségek számára.

A rendezvényen részt vesznek a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szakemberei is, akik a szakiskolát végző fiatalok elhelyezkedési lehetőségeiről fognak bemutatót tartani. Kerekes Antal, a Pedagógusok Házának módszertani felelőse a nevelési programokról, a felnőttoktatásról és a menedzseri képzésről tart majd előadást az érdeklődőknek.

Az előadásokon kívül különböző intézmények és iskolák bemutatására is sor kerül, illetve lesz könyvbemutató, szakfolyóirat bemutató is.

A diákok számára a megye minden szakiskolájában lesznek rendezvények: kerekasztal beszélgetések, előadások, beszámolók a lehetőségekről, a civil felelősségre való nevelésről.


A többnapos rendezvény célja bemutatni a szakoktatás által szerzett kompetenciák fontosságát
A többnapos rendezvény célja bemutatni a szakoktatás által szerzett kompetenciák fontosságát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: